Noutati

28 Oct 2019

Sorana Baciu despre guvernanta corporativa la companiile de stat

Guvernul a făcut pași importanți în implementarea guvernanței corporative la companiile de stat. A completat legislația și a adus noi manageri în cadrul companiilor.

Memorandumul adoptat de Guvern privind conducerea companiillor de stat prevede principiile generale ale guvernanței corporative. Printre altele este vorba despre introducerea indicatorilor de performanță sau adoptarea unui cod etic în cadrul fiecarei companii. De asemenea, sunt pregătite să apară norme de aplicare a prevederilor legale privind managementul profesionist la firmele de stat.
În același timp, au avut loc cursuri de perfecționare în cadrul ministerelor, pentru ca funcționarii să înțeleagă și ei principiile guvernanței corporative.
Nu în ultimul rând, au fost completate locurile rămase libere în managementul companiilor de stat cu  manageri din sectorul privat.
Invitați: Sorana Baciu, secretar de stat, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Cornel Dănilă, manager profesionist, Radu Crăciun, fondator al Asociației Administratorilor Independenți.


Ultima actualizare: 08 Noiembrie 2019 04:09:18