Noutati

04 Dec 2017

Provocari de leadership in companiile antreprenoriale

Autor: Florentina Susnea
Conducerea unei organizatii antreprenoriale este un lucru provocator. Departe de a beneficia sau de a avea nevoie de gradul de procedurizare al unei corporatii, firma antreprenoriala ajunsa la un colectiv de 50-80 de angajati poate testa abilitatile de lider ale oricarui executiv de top.

Atunci cand, insa, este condusa chiar de antreprenorul fondator apar niste elemente suplimentare care fac acest exercitiu si mai dificil.

Iata de ce, in cele ce urmeaza, voi puncta cele mai mari provocari pe care le poate intampina un antreprenor pe acest drum.

Valorile antreprenorului si valorile companiei

La inceput de drum, cand echipa era alcatuita din 2-3 oameni, transmiterea valorilor antreprenorului si transformarea lor in valorile companiei era usoara. Dorinta de succes, activitatea derulata in stransa legatura zi de zi, fluiditatea rolurilor si concentrarea pe rezultate se realizau in mod natural si firesc. Nu neaparat fara puncte de vedere diferite sau fara momente mai tensionate, dar toate se rezolvau prin comunicarea cu si prin implicarea tuturor.

Odata compania ajunsa la o echipa de 20-30 de oameni, mecanismele de comunicare devin mai complexe, dar oamenii cheie, cei care au fost alaturi de antreprenor de la inceput, sunt cei care asigura coerenta si consecventa dintre cele doua seturi de valori.

detalii: "Provocari de leadership in companiile antreprenoriale"


Ultima actualizare: 28 Februarie 2018 09:12:04