Noutati

08 Oct 2015

Da, Consiliul Inteleptilor…

Autor: Angela Ene

Povesti de succes, in care Actionarii au vandut companiile lor la pret maxim si la momentul perfect … sunt foarte multe in Romania.

Ne uitam la acesti Actionari ca la niste intelepti, niste “Guru”, care au facut ce trebuie si cand trebuie.

Dar oare ideea de a vinde compania la timpul potrivit le-a venit peste noapte?

Peste noapte au avut “fler” si au devenit foarte bogati?

Actionarii au luat aceste decizii singuri?

“There are no quick wins in business – it takes years to become an overnight success”

spune Richard Branson.

O vanzare de succes a unei companii  inseamna o  strategie de succes,  mariri de capital de succes, un management de succes, un Consiliu de Administratie de succes si Actionari de succes.

In decembrie 1999, la Terapia Cluj Napoca, fondurile de investitii au facut ce multi din “piata”  au considerat ca este “o nebunie”: au schimbat puterea de decizie. Un Consiliu de Administratie de 11 membri a fost schimbat cu un altul Nou, de 5 membri.  Noul Consiliu, peste 4 luni, in Aprilie 2000, a schimbat managementul, dupa o pregatire si planificare de 1 an.

Eu am fost intre aprilie – decembrie 1999 reprezentantul minoritarilor in Consiliul de Administratie. Apoi am fost membru in Consiliul de Administratie Nou.

Cu un Nou Consiliu de Administratie ce si-a asumat rolul de LEADER si cu o echipa de top management profesionista, innoita aproape in totalitate, Terapia Cluj Napoca a trecut la o noua etapa din “viata” sa, etapa care a ajutat-o sa ajunga acum ceea ce este.

Marius Chereches, membru fondator in Asociatia Administratorilor Independenti,  a jucat un rol cheie atunci, fiind unul din managerii de top.

Da, Consiliul de Administratie si-a asumat rolul de LEADER cu multa responsabilitate si profesionalism, iar rezultatele au venit.

Intelepciunea a venit din munca in echipa a Actionarilor – Consiliului de Administratie – Managementului & Angajatilor, din planificare si  “know how”… mult.

Octombrie 2015


Ultima actualizare: 22 Februarie 2018 15:03:58