Noutati

29 Mai 2018

Asociația Administratorilor Independenți se alătură Confederației Europene a Asociațiilor Administratorilor (ecoDa)

București, 29 mai 2018. Asociația Administratorilor Independenți (AAI) a fost acceptată ca membru cu drepturi depline în ecoDa - Confederația Europeană a Asociațiilor Administratorilor - platforma europeană promotoare de bune practici în domeniul guvernanței corporative, și, de asemenea, de reprezentare a membrilor consiliilor de administrație din companii.

O singură asociație din fiecare țară poate fi membru ecoDa, iar prin afiliere, AAI devine reprezentant al României în această prestigioasă organizație pan-europeană, care coagulează asociațiile reprezentative în domeniul guvernantei corporative din Europa. Totodată, ecoDa este un actor important în relația cu organismele de reglementare europene relevante și urmărește continuu îmbunatățirea standardelor de guvernanță corporativă.

Prin aderarea la ecoDa, AAI va participa activ la dezbaterea privind guvernanta corporativă în Europa și va fi la curent cu tendințele actuale în domeniu, între care: sustenabilitate, securitate cibernetică, inteligență artificială, știința luării deciziilor aplicată în administrarea companiilor.

În plus, calitatea de membru ecoDa oferă membrilor AAI posibilitatea de a fi membri ai altor asociații de profil din Europa, fără costuri suplimentare.

Sorana Baciu, Președinte AAI a declarat „Suntem deosebit de onorați, și în același timp mândri că Asociația Administratorilor Independenți a fost acceptată ca membru cu drepturi depline în ecoDa. Această afiliere va conferi membrilor AAI posibilitatea să facă parte din marea comunitate europeană a profesioniștilor în domeniul guvernanței corporative și să aducă valoare adaugată celor mai bune practice ale Confederației prin împărtășirea experienței locale. Avem încredere că împreună cu partenerii noștri europeni vom contribui la creșterea profitabilității și la dezvoltarea durabilă, pe termen mediu și lung a companiilor românești”.

Dezbaterile pe marginea guvernanței corporative sunt într-o fază incipientă în România, iar beneficiile ei nu sunt încă pe deplin înțelese de managementul companiilor, acționarii lor și celelalte părți interesate.

Guvernanța corporativă nu este un concept abstract sau teoretic. Ea reprezintă ansamblul relațiilor unei companii cu toate părțile interesate: acționari, consiliul de administrație, management, angajați, bănci, și reglementează distribuția drepturilor și responsabilităților între diferitele categorii de persoane implicate în companie. În acelasi timp, este cadrul in care se stabilesc obiectivele companiei, precum și mijloacele pentru realizarea lor și pentru monitorizarea indicatorilor de performanță a administratorilor.

Aplicarea principiilor guvernanței corporative aduce beneficii importante companiilor, cum ar fi: îmbunatățirea reputației, creșterea încrederii în companie și atragerea de noi investitori, accesul mai facil la finanțare si scăderea costurilor de finantare, creșterea valorii companiei si creșterea prețului acțiunilor pe termen mediu si lung, cu un impact pozitiv semnficativ pentru piata de capital si intreaga economie.

*****************

Contact:

Iulia Enescu
Secretar General AAI
Mobil +40 745 393600
Email: office@administratorindependent.ro

Despre AAI: Asociatia Administratorilor Indepedenti (AAI) este o asociație profesională a cărei misiune este de a promova guvernanța corporativă pentru excelență în afaceri.

AAI își propune să contribuie la îmbunătățirea standardelor profesionale ale membrilor din consiliile de administrație, pentru dezvoltarea și cresterea valorii companiilor românești.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați https://www.administratorindependent.ro/

Despre ecoDa: Confederația Europeană a Asociațiilor Administratorilor (ecoDa) este o organizație non-profit înființată în decembrie 2004 sub incidența legii belgiene. Prin intermediul institutelor naționale ale administratorilor (cele de prim-rang) ecoDa este forum de reprezentare pentru aproximativ 55.000 de membri ai consiliilor de administrație din țări membre ale Uniunii Europene. Organizațiile membre ale ecoDa reprezintă la rândul lor membri ai consiliilor de administrație începând de la cele mai mari companii publice până la cele mai mici companii private, atât listate, cât și nelistate. Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați http://www.ecoda.org/

Comunicat de presa ecoDa


Ultima actualizare: 07 Iunie 2018 09:51:50